YALOVA / ALTINOVA - Subaşı İlkokulu

Mrt

"18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü  Etkinlikleri" kapsamında İlçemizde düzenlenen  yarışmada öğrencimiz M.Uras ÇELEN  "Bin Destandır Çanakkale" resim yarışmasında ilçe birincisi olmuştur.Öğrencimizi tebrik ederiz.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesinde "Kelimeler,Temalar Bağlamında Ayrıştırılır." konulu çalışmada "bilim,teknoloji ve icatlar"kelimelerini temalar bağlamında ayrıştırdık.

Mrt

Mart ayında Dilimizin Zenginlikleri Projesinde Söyle Çiz etkinliğine yer verdik.

Mrt

İlçemizde 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY'u Anma Günü etkinlikler kapsamında düzenlenen   İsitklal Marşı Ezbere okuma yarışmasında okulumuzu temsil eden 2/B  sınıfı öğrencimiz Emine Erva ŞAHİN ÜÇÜNCÜ olmuştur.Emek veren öğretmenimize ve öğrencimize teşekür ederiz,öğrencimizin başarısından dolayı kutlarız.

Mrt

Milli Eğitim Bakanlığı ile Tüm Akıl ve Zekâ Oyunları Federasyonu arasındaki protokol kapsamında her yıl düzenlenen Akıl ve Zekâ Oyunları Türkiye Şampiyonasına katılacak öğrencilerin seçimi için ilçe birincilerinin belirlendiği yarışmada  okulumuz mangala ve Qbitz alanında yarışmaya katıldı.

Mangala oyundna Nisanur ŞAHİN öğrencimiz  birinci oldu. Yarışmada 3. Birinci çıktı.Birinci olan öğrenciler arasında yapılan kura sonucu öğrencimiz ilçe temsilcisi olarak seçilemedi.Qbitz oyununda ise Ceylin Zehra DUMLU öğrencimiz ise turnuvayı 2. olarak tamamlanmıştır. Öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik ediyoruz.

Şbt

SUBAŞI MAG-DER TARAFINDAN OKULUMUZDA DEPREM TATBİKATI YAPILDI.

28 Şubat Sivil Savunma Günü dolayısıyla,depreme karşı hazırlıklı olmak ve öğrencilerimize bilinç kazandırmak amacıyla, Subaşı Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği(MAG-DER) okulumuzda deprem ile ilgili bilgiler vererek tatbikat yaptı.

Öğrencilere,sınıflarında depremde hangi pozisyonu almaları gerektiği, deprem anında ve deprem sonrasında nelere dikkat edileceği ve neler yapılması gerektiği uygulamalı olarak gösterildi.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri projesi Sorumluluk Çantam adlı çalışmamız.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri projesinde,kültürel zenginliklerimizden Nasreddin Hoca etkinliklerine yer verdik.

Şbt

20.02.2024 tarihinde yakından uzağa ilkesine uygun olarak Göç Evi müzesine gezi düzenledik.Çocuklar müzede Türk kültürüne ait eşyaları yakından görme fırsatı buldular.Çekiç ve örs kullanmayı ve eski oyuncaklardan olan arabayı sürmeyi deneyimlediler.Dedelerinin ve ninelerinin oyuncaklarını görmek onları heyecanlandırdı.

Şbt

Şubat ayında "Dilimizin Zenginlikleri" projesinde kültürel zenginliklerimizden  BARIŞ MANÇO'yu çocuklarımıza tanıttık.

Şbt

KIZILAY'IN OKULUMDA "KAN"PANYA VAR PROJESİ KAPSAMINDA OKULUMUZ  İYİLİK YOLUNDA YARIŞTI

Kızılay'ın başlattığı "Okulumda "Kan" Panya Var" Projesi ilçemizde devam ediyor. Okulumuz ve Suabşı Ortaokulu, veli ve personelinin ortaklaşa kan bağışı etkinliği gerçekleştirildi.

Kızılay'ın "Okulumda "Kan"panya Sloganıyla" hayata geçirdiği etkinlikte iki okuldan toplam 50  ünite kan bağışında bulunuldu.

Gerçekleştirilen kan bağışı kampanyasına katkıda bulunan veli, öğrenci ve personelimize çok teşekkür ediyoruz. Tüm vatandaşlarımızı kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz.

Kan bağışında bulunan velilerimizin çocukları madalya ile ödüllendirilmiştir.

Şbt

Milli Eğitim Bakanlığı ve TEMA Vakfı arasında yapılan protokol kapsamında,okulumuzda Minik TEMA ve Yavru TEMA Doğa Eğitimleri yıl boyunca devam ediyor.

Ock

Milli Eğitim Bakanlığınca ülke genelinde okullarda 15-19 Ocak 2024 tarihleri arasında hafta boyu öğrencilerin çok yönlü gelişimine odaklanan; bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerin yapılması, kendilerini ifade edebilecekleri etkinliklerin gerçekleştirilmesi istenmiştir.Öğrencilerimiz,Subaşı Sözlü Tarih Çalışma Grubu yöneticisi Zeki GÜRSU eşliğinde,Subaşı İlkokulu bünyesinde bulunan Göç Müzesini gezmişlerdir.Bu kapsamda okulumuzda yapılan etkinlikler ile öğrencilerimiz 2023/2024 Eğitim-Öğretim yılının ilk yarısını arkalarında bırakarak keyifli bir hafta geçirdiler.

Ock

Milli Eğitim Bakanlığınca ülke genelinde okullarda 15-19 Ocak 2024 tarihleri arasında hafta boyu öğrencilerin çok yönlü gelişimine odaklanan; bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerin yapılması, kendilerini ifade edebilecekleri etkinliklerin gerçekleştirilmesi istenmiştir. Bu kapsamda okulumuzda yapılan etkinlikler ile öğrencilerimiz 2023/2024 Eğitim-Öğretim yılının ilk yarısını arkalarında bırakarak keyifli bir hafta geçirdiler.