Belirli Gün ve Haftalar

Şbt

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği "İstiklal Marşı Okuma Yarışması" için sınıf birincileri arasında  yapılan yarışmalarda   okulumuzu temsil edecek  öğrencimizi seçtik.

İsitklal Marşını 10 kıtasını  ezberleyen tüm öğrencilerimize Okul Müdür Yardımcısı Rıfat TOĞRUL tarafından belge verildi.

Okul Müdürümüz Serdar KARA İstiklal Marşını her öğrencinin ezbere bilmesi gerektiğini bir sonraki yarışmalarda bu sayının arttırılması sözünü öğrencilerimizden aldı. Okul Müdürümüz Serdar KARA, okulumuzu ilçede temsil edecek öğrencimiz Ela TOĞRUL'un 1.lik belgesini ve sınıflarını temsil eden öğrencilerimize de katılım belgesi verdi.

1/A Sınıf öğretmeni Güngör KESKİN ve 1/B sınıf Öğretmeni Jülide TUNALI öğretmenlerimizin jüri üyeliği yaptığı değerlendirme sonucunda okulumuzu ilçede temsil etmeye hak kazanan 3/A Sınıfı öğrencisi Ela TOĞRUL öğrencimizi ve sınıf öğretmenimiz Aslıhan BAŞARANEL'i tebrik ederiz.

İlçe de okulumuzu en iyi şekilde temsil edeceğine inandığımız öğrencimize başarılar diliyoruz.

May

2018-2019 Eğitim öğretim yılı belirili gün ve haftalar etkinlikleri çerçevesinde bu yıl ki, Anneler Günü etkinliği programını İlçe Milli Eğitim adına okulumuz üstlenmiştir. Ekinlik davetiyemiz ve akış sunulmuştur.

Mrt

Okulumuz 1/A sınıfı öğretmeni Meryem KUŞ ile öğrencilerinin hazırlamış oldukları 18 Mart Çanakkale Zaferi etkinlikleri kapsamındaki gösterileri aşağıdaki video ile sunulmuştur.

Ekm

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nı 95. yılında büyük coşku ve okulumuz öğrencilerinin çeşitli etkinlikleri ile kutladık.

Mrt

Türk Dünyası ve toplulukları ile iyi ilişkiler kurabilmek ve onlarla her alanda iş ve gönül birliği yapabilmek amacıyla 21 Mart nevruz gününü içine alan hafta Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası ilan edilmiştir.  2/A Sınıfı öğretmeni Saniye PEHLİVAN BEYKOZ koordinatörlüğünde okulumuz öğrencileri ile Nevruz ruhunu yaşattıkları için kendilerini kutluyoruz.

Mrt

4/A Sınıfı Öğretmenimiz Meryem KUŞ´un ve öğrencilerimizin hazırladığı 12 Mart İstiklal Marşı´nın Kabulu ve Mehmet Akif ERSOY´u anma etkinlikleri okulumuz konferans salonunda gerçekleşti.

Öğrencilerimizin Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY´un İstiklal Marşımızı nasıl kaleme aldığını ve o günlerde neler yaşandığının anlatıldığı programda, bizlere duygu dolu anlar yaşattı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başlayan programımızın kapanışında okulumuzda düzenlenen İstiklal Marşını Ezbere Okuma Yarışmasında dereceye giren öğrenciler ve  ilçemizde yarışmada 2.lik derecesi alan  Nisa YILDIZ  öğrencilerimiz ödüllendirilmiştir.

´´ Bugün devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının sembolü, onurlu istiklal mücadelesini bayraklaştıran vatan şairimiz Mehmet Akif ERSOY´un yazdığı İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 97. yıldönümünü kutluyoruz. İstiklal Marşını anlamak için onun hangi şartlarda yazıldığını bilmemiz ve böyle değerlendirmemiz gerekir.Öğrencilerimiz bizleri o günlere götürerek çok duygulandırdı.Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde vatan şairimiz Mehmet Akif ERSOY´un da dediği gibi Allah bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın.Mehmet Akif ERSOY´un yüksek ahlakı, örnek kişiliği, mücadele azmi, millet sevgisi ve bağımsızlık aşkı yolunuza ışık tutsun.Birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde geleceğe daha güçlü olarak emin adımlarla ilerlemeliyiz.İstiklal mücadelemizi destansı ifadelerle kaleme alarak ölümsüzleştiren Mehmet Akif´i rahmet,şükran ve minnetle anıyoruz.´´

Bizlere bu anlamlı günü en coşkulu ve duygulu haliyle yaşatan sevgili öğrencilerimize ve emeklerinden dolayı değerli öğretmenimiz Meryem KUŞ´a teşekkür ederiz.

Kas

Subaşı İlkokulu 24 Kasım Öğretmenler Gününü Okul Aile Birliği  tarafından yapılan organızasyon ile hep beraber kutladık.Kutlama sonunda Okul Müdürümüz Serdar KARA emeği geçen tüm velilerimiz teşekkür etti.

Kas

Büyük Atatürk! Seni seven ve anlayan bir gençlik her zaman var olacaktır.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün ebediyete intikalinin 79. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde 10 Kasım Atatürk´ü Anma Haftası okulumuzda yapılan etkinlkler tüm hızıyla devam ediyor.

Ekm

Cumhuriyetimizin 94. Yıldönümünü kıvançla kutluyoruz.

Tarihte eşine çok az rastlanır bir başarı gerçekleştiren Türk milletinin haklı gururu olan Cumhuriyet Bayramını Subaşı İlkokulu Müdürlüğü olarak kutluyor, Şehitlerimizi de rahmet ve şükranla anıyoruz.