T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
YALOVA / ALTINOVA - Subaşı İlkokulu

Ekip: Siberay -Güneş Fırtınası Sinema Filmi

Güvenli internet kullanımı, dijital bağımlılıkla mücadele, zararlı yazılımlar, mobil oyunlardaki tehlike, medya okuryazarlığı, teknoloji ve siber güvenlik konularına dikkat çeken, 3-12 yaş arasındaki izleyici grubuna hitap eden, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının teknik desteğiyle TRT ortak yapımı olarak 5 Nisan 2024 tarihinden itibaren vizyonda olacağı belirtilen "Ekip: Siberay - Güneş Fırtınası" isimli sinema filminin Bakanlığımıza bağlı resmî/özel tüm okul ve kurumlara duyurulması talebi üzerine yayınlanmıştır.

“Çocuklarimiz gözlerini ekrandan ayirmadan filmi izleyebilecek”

Çocuklarin bastan sona kadar keyifle izleyecegi bir film oldugunu aktaran Kaya, “Çocuklarimiz gözlerini ekrandan ayirmadan filmi izleyebilecek. Çok tempolu ve heyecanli geçiyor. Büyüklerimizde ayni sekilde izleyecek. Siber dünyanin siber kahramanlarini beyaz perdeye tasidik. Orada herkesin heyecanini aktarmis olduk. Orada kendileri de bunu görmüs olacak” ifadesini kullandi.

3D animasyon teknigi ile hazirlanan film, dünyaya vuran günes firtinasiyla tüm dünyada internetin kesilmesinin ardindan, bu durumdan faydalanan kötü amaçli bir bilgisayar korsaninin, birçok uygulamaya ve çevrimiçi oyunlara zarar vermesini isliyor. Hakan, Umut, Selvi ve Melis, bilgisayar korsanini bulmak ve zarar gören platformlari onarmak için çabaliyor.

Öte yandan filmin yönetmenligini ise Sinan Güngör ve Yunus Emre Çakir yapti.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.04.2024 - Güncelleme: 05.04.2024 11:05 - Görüntülenme: 89
  Beğen | 7  kişi beğendi