T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
YALOVA / ALTINOVA - Subaşı İlkokulu

eTwinning projemiz "NATURE NETWORK " çalışmalarına devam ediyor.

Türkiye ve Romanyadan öğretmenlerimizin oluşturduğu “Nature Network” adlı eTwinning projemiz 11 farklı okuldan öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle çalışmalarına devam ediyor.

Kuruculuğunu okulumuz İngilizce Öğretmeni Mine HAMARAT ve Sınıf Öğretmeni Vaduva ALEXANDRA (Romanya) ile yürüttüğü projemiz,öğrencilerimizin doğada daha çok vakit geçirmelerini, doğayı ve hayvan habitatlarını korumaları gerektiğini ve doğaya saygı göstermelerini amaç edinmiştir.

Subaşı İlkokulu Sınıf Öğretmeni Remziye YAKIT 2/B sınıfı öğrencileri ile projemizin Türkiye ortaklarından olup koordineli bir şekilde proje çalışmalarını yürütmektedir.

Projede yer alan öğretmenlerimiz her ay çalışmalara başlamadan önce Zoom üzerinde buluşarak yapılacaklarını değerlendirmektedirler.

Öğrencilerimiz her ay proje kazanımlara uygun eğitsel temalarla kendilerine verilen çalışmalara katılarak farklı bir tecrübe ediniyorlar.Aynı zamanda diğer ülkelerdeki öğrencilerin de benzer proje çalışmalarını Esep platformundan takip ediyorlar.

Projemizde ön anketler,velilerimiz ve öğrencilerimizin katılımıyla tamamlanmıştır.Öğrencilerimiz ile Canva uygulamasında poster ve logo çalışmaları yaptık.

Projemizde doğayı korumak amacıyla; çevre dostu alışkanlıkların kazandırılması ve doğal kaynakların verimli kullanılması adına hem doğayı hem de kaynakları koruma, enerji tasarrufu, atık miktarını azaltma gibi faaliyetlerin yanı sıra çevre kirliliğini azaltmak amacıyla atık malzemeleri geri dönüştürdüğümüz faaliyetler de düzenliyoruz. Böylece öğrencilerde çevre duyarlılığı, ekonomiklik ve doğayı koruma konusunda farkındalık yaratıyoruz. 

04-05-202404-05-202404-05-202404-05-202404-05-202404-05-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.05.2024 - Güncelleme: 04.05.2024 11:22 - Görüntülenme: 56
  Beğen | 7  kişi beğendi